garet sautgejt

Гарет Саутгейт: Болката е голяма, бяхме добре подготвени за дузпите

Гарет Саутгейт не скри разочарованието си след загубата на Англия от Италия във финала на Евро 2020. Националният селекционер на “трите лъва” бе категориченен, че отборът му е бил добре подготвен за дузпите и допълни, че единствено той е взел решението кой да изпълнява наказателните удари.

Европейска купа за Италия след 120 минути битка и дузпи (ВИДЕО)

“Много сме разочаровани. Футболистите дадоха всичко от себе си за пореден път и в някои моменти играеха много силно, а в други не държаха топката по най-добрия начин. Второто се случи най-вече в началото на второто полувреме, но няма смисъл да се връщаме назад и да съжаляваме. С тези момчета се работи много лесно и те стигнаха толкова далеч, колкото не сме били от дълго време насам. Не мога обаче да не призная, че болката е голяма и тя се усеща в съблекалнята”.

“Аз избрах кой да бие дузпа и кога да го направи. Базирах избора си на видяното на тренировките и гарантирам, че никой не е имал по-важна дума от мен. Както до момента печелехме отборно, така сега загубихме отборно. Индивидуални виновници няма. Още повече, че аз решавам кой и кога да бие дузпа, не футболистите”.

“Бяхме добре подготвени за тези дузпи и започнахме добре, но не успяхме да довършим работата. Сигурен съм, че след няколко дни ще се чувстваме по-добре, но в момента болката от загубата е огромна. Искахме да донесем на нашата нация първа титла от Европейски първенства, но за съжаление не успяхме да го направим. Този отбор може да играе много по-добре и ще се развива. На този турнир много млади момчета пуснаха първа кръв и се справиха фантастично с предизвикателствата”, каза националният селекционер на Англия.

Leave a reply