a5125142 4a09 46d3 87db bc79eb2406d2

Футболист на Селта беше осъден на четири години затвор за сексуално насилие

Нападателят на Селта Санти Мина днес беше осъден на ефективна присъда от четири години затвор, съобщават испанските медии. Причината е проявено от него сексуално насилие спрямо жена в испанския град Мохакар през лятото на 2017 година,предава източник на Sportarena.bg

FR5eL7oXIAI6cA0.sexual

Съдът в Алмерия също така задължи Мина да плати обезщетение на жертвата в размер на 50 хиляди евро, както и да спазва ограничителна заповед да стои на разстояние от поне 500 метра от нея в следващите 12 години. Другият подсъдим по делото – Давид Голдар, който е играч на Ибиса, беше освободен от наказателна отговорност, тъй като единствено частното обвинение действаше срещу него, но не и прокуратурата.

26-годишният Мина ще обжалва решението на съда, твърдейки, че е имал съгласието на жертвата. Прокурорът по делото беше поискал присъда от 8 години затвор, а частното обвинение настояваше за 9 години и половина. Преди да стане ясно решението по делото президентът на Селта – Карлос Моуриньо обяви, че ще има нулева толерантност спрямо футболиста на клуба, въпреки че беше убеден в неговата невинност.

Leave a reply