Ерик Гарсия: Връщането ми в Барселона е смел залог

Защитникът на Манчестър Сити Ерик Гарсия коментира очакваното си завръщане в Барселона, сравненията с Жерард Пике, съотборника си Серхио Агуеро и мениджъра си Гуардиола.

“Връщането ми в Барселона е смел залог. Мислех върху бъдещето ми, като смятам, че в момента то е най-доброто и съм много убеден в стъпката, която направих. Не обръщам никакво внимание на сравненията с Пике, защото сме различни футболисти, нали така? Истината е, че оставям тази тема настрана. Жерард е постигнал всичко и е сред най-добрите централни защитници в света. Той е всепризнат, а аз съм на 20 години и на практика сега започвам кариерата си. Така че единствената ни възможна прилика е, че и двамата сме от “Ла Масиа” и сме живяли в Манчестър, но той отиде в отбор, който не е толкова добър (Манчестър Юнайтед – б.р.). Аз имах по-голям късмет и успях да играя в най-добрия отбор на Манчестър, което е жалко за него. Израснах много, истината е, че в Англия станах мъж.

Агуеро е феномен и е машина за голове. Неговата възраст? Забравете за нея. Кун ще бележи и на 100 години, той е легенда, митичен е и също така е страхотен съотборник. Дали хората ценят достатъчно Гуардиола? Не, мисля си, че хората се правят, че не го виждат и не искат да го виждат. Откакто пристигна, той наложи своята философия и постигна тези успехи… Той все още продължава да ни изнася лекции, в отбора продължаваме да се учим от него всеки ден. Всяка тренировка е класа. Наистина работим много усърдно. Можеш да достигнеш високо ниво на представяне чрез всекидневните изисквания и това включва усърдната работа. Да, кара ни да се потим много, но ние се наслаждаваме на това”, заяви Гарсия в интервю за L’Esportiu.

Leave a reply