68163268515711ffc9ff670c61596251 8

Дългове и санкции: Левски трепери заради Хубчев и Мохамед

Левски продължава да има сериозни финансови проблеми, въпреки че подписа спонсорски договор с Палмс Бет, пише „Мач Телеграф“. Компанията ще започне да налива повече пари в клуба чак след Нова година, когато името й ще се появи отпред на фланелките.

Дотогава „сините“ трябва някак да се справят, а най-големият проблем е свързан с огромния дълг към Петър Хубчев и екипа му. Бившият треньор на „сините“ съди Левски във ФИФА за около 1 милион лева, а много скоро изтича срокът, до който Левски трябва да се разплати с Хубчев.

Към днешна дата обаче на „Герена“ няма пари за този дълг, а неизплащането му може да коства лиценза на „сините“ за следващия сезон. Няма шанс Хубчев и адвокатите му да не потърсят парите веднага, след като срокът изтече.

Бившият защитник спечели без проблеми делото във ФИФА след уволнението си, след като договорът му с Левски беше подписан с германски паспорт. Същото важеше и за асистентите му, което не позволи на „сините“ да действат с Хубчев и екипа му по българското законодателство.

Има още една опасност, която дебне в Левски. Тя също е в особено големи размери. Става дума за бившия футболист на тима Насиру Мохамед, който също притиска клуба с дело във ФИФА.

Ганайският футболист напусна „Герена“, след като не беше получавал дълго време заплатата си и моментално даде Левски на съд. По неофициални информации, „сините“ трябва да изплатят на Мохамед впечатляващите 850 000 лева до края на годината, ако не искат сериозни санкции.

Leave a reply