божинов левски

Божинов обяви код синьо за мача със Славия

Валери Божинов даде интервю за клубната телевизия на Левски след като се подписа нов договор с клуба.

Той благодари за шанса да продължи да играе за „сините“, който е получил: „Първо искам да благодаря на всички хора в клуба – на Наско Сираков, на Павел Колев, на Живко Миланов, на всички хора, които ми дадоха възможността да бъда част от Левски, отново да играя в този велик клуб, с тази велика публика. Искам да благодаря на феновете, които бяха зад мен и искаха да остана в клуба. Без подкрепата на съотборниците ми, на ръководството и на февновете сигурно нямаше да се осъществи този трансфер. Искам да благодаря на всички, че преподписах за още една година с любимия си клуб Левски и ще мога да играя пред тази велика публика“.

„Аз никога не съм крил, че искам да остана в Левски за още една година. Разговаряхме на тази тема с г-н Сираков и г-н Миланов. Моето желание беше да остана още една годани като футболист. Иначе г-н Сираков ми беше предложил и други постове, но на този етап помолих да остана и да помогна на отбора, защото мисля, че мога да дам още много и на моите колеги в съблекалнята, и на Левски, и на публиката. Познавам себе си, знам, че се работя, боря се на макс, за да съм в оптимална форма. Аз го казах и днес на г-н Сираков и г-н Миланов, че нямам претенции за игрови минути. Моето желание е да помагам в съблекалнята на момчетата, има доста млади момчета и те имат нужда от футболист като мен. Да им се помага, да им се говори, да им се дават указания и съм благодарен, че получих възможността да остана още една година в любимия си отбор и да играя за тази велика публика“, каза какво иска да направи Божинов през следващия сезон със синята фланелка.

Нападателят заяви, че клубът се намира в тежка ситуация, но изрази надежди, че в най-скоро време всичко в Левски ще се оправи: „Клубът е в много тежка ситуация. Надявам се до няколко дена или до края на месеца всичко да се стабилизара и да бъда така, както ние искаме да бъде. Да, наистина започнахме подготовката с много проблеми. Доста футболисти напуснаха, основни футболисти, които бяха важни за отбора си тръгнаха. Но затова дойдоха доста млади момчета от школата и аз съм сигурен, че бъдещето на клуба е с тях. Ще им трябва време, но ги виждам, че имат качествата един ден да играят за Левски. Минахме през много трудни моменти, но съм сигурен, че ще успеем, с помощта на феновете, да направим хубави игри, победи и хората за пореден път да помогнат на нашия велик клуб и ние да им показваме добри и гри и победи. Това е много важно за нас“.

Той спомена и дъбрият колектив, който имат в съблекалнята на „сините“: „Колективът е страхотен, изграден от млади момчета. Те почти половин година играха за първия отбор и са натрупали опит. Колективът е супер, има настроение, когато тренираме. Когато се шегуваме, се шегуваме, но когато трябва да играем, сме сериозни. Виждам добро лице, Левски играе добър, приличен футбол. Но трябва време. Живко изисква да се играе с топката, да се играе футбол. Със сигурност ще трябва да се вземат и нови попълнения. Сигурен съм с 4-5-6 попълнения ще направим добър отбор. Очакванията са големи. Когато си в Левски, знаеш, че винаги трябва да се бориш за големи  цели. Сега голямата цел е клубът да се спаси, нашите фенове да ни помагат в този труден момент, защото имаме нужда от тяхната помощ“.

Божинов обяви и специален дрескод за първия мач от новия сезон, когато Левски се изправя срещу Славия: „Аз лично обявявам код синьо. Искам целият стадион да бъде син. Всичкинаши привърженици да бъдат облечени в синьо и всеки един, който е на стадиона, да е облечен в синьо. Обявамяв код синьо. Дали ще са 10, 15, аз сенадявам колкото се може повече публика да има, но всички да бъдат облечен в синьо. Аз лично обявявам код синьо и се надявам всички да бъдат облечени в синьо“.

„За пореден път искам да им благодаря. Поклон пред тях, защото лез тяхната помощ и съдействие със сигурност клубът нямше да оцелее. Благодаря им от все сърце. Те наистина правят чудеса за Левски. Да не спират да го правят! Да не спират да помагат, да подкрепят отбора си, клуба си и най-вече Левски, защото без тях няма как да успеем. Сигурен съм, че те няма да си оставят така клуба, отбора и най-вече Левски. Да продължават да помагат. Надявам се ние като футболисти, когато излезем на зеления терен, да оставим сърцето и душата си и да ги радваме с хубави игри, с победи и с успехи. Така може да им се отблагодарим. Когато сме единни, когато сме компактни и работим в една посока и сме един юмрук, ние ще успеем. Само Левски!“, завърши Божинов.

Leave a reply