Бензема: Напускането на Роналдо ми позволи да играя различно

Френският нападател на Реал Мадрид Карим Бензема даде интересно интервю, в което говори за нещата извън футбола. Той разкри сложната обстановка, в която е израсъл. „Идвам от квартал, където не е съвсем лесно да се живее. Когато виждах по-големите момчета облечени добре и каращи хубави коли имах една единствена мисъл. Исках да бъда като тях. Сантиментален съм, но никога няма да покажа слабостите си, дори да ги имам. Когато съм болен го пазя за себе си. Имам само един приятел, което показва, че приятелството е много важно за мен. Не са ви нужни милиони, за да сте щастливи“, казва Бензема.

Французинът от алжирски произход обясни, че няма истински идоли. В спорта обаче има модели, които да следва и които го вдъхновяват.

„Във футбола това е Роналдо, бразилецът. Наистина се възхищавам и на Майк Тайсън. Оценявам ги, защото имаме нещо общо. Двамата дойдоха отдолу и постепенно се издигнаха. Успяха без някой някога да им е давал нещо даром. Не е лесно. Зидан освен, че е треньор е и мой по-голям брат“, каза Бензема.

Той коментира и бившия си съотборник Кристиано Роналдо. „Напускането на Роналдо ми позволи да играя различна роля в Реал. Той вкарваше по 50 гола всяка година и неизбежно трябваше да се адаптирам към начина му на игра, но беше удоволствие. Той е един от най-силните играчи в света и съм щастлив, че успях да играя заедно с него“, каза Бензема.

Leave a reply