nacionalen otbor balgariya futbol

България ще има нов селекционер до края на юли

Българският национален отбор ще има нов селекционер до края на месец юли. Това заяви президентът на БФС Борислав Михайлов. Той е категоричен, че нов Конгрес не трябва да има на този етап. Михайлов коментира и снимката с Дан Тан.

„Категорично не!“, заяви босът на родния футбол на въпрос дали е възможно скоро да има нов изборен Конгрес, какъвто искат Димитър Бербатов и екипът му.

„Само за половин година и само заради тях организирахме два конгреса, които преминаха показно и като организация, и като прозрачност – факт, който беше отчетен и от представителите на ФИФА и УЕФА. Когато и световната, и европейската федерация дадат подобно мнение, претенциите на групичката около Бербатов тотално олекват. Да не говорим, че и самият Бербатов от трибуната похвали организацията през октомври, преди да смени плочата. Знаете ли колко пари и административни усилия коства организирането на едно Общо събрание с огромния брой клубове? В крайна сметка Българският футболен съюз и българският футбол не са длъжни да обслужват нечии ръководни амбиции и прищявки. Повтарям – точно тези хора са виновни за настоящата ситуация! Още от момента, в който оттеглих оставката си, започнаха постоянните им опити да разклатят БФС – сигнали, претенции, всякакви ченгеджийски номера, с които пробваха да отложат вписването ми“, добави Михайлов по темата.

Относно обвиненията в черно тото и снимката със световния бос на черното тото Дан Тан, Михайлов каза:

„Ето – това е показателно за кампанията, в кавички, на Бербатов и околните му. Претоплят се манджи от преди над 10 години – и то при положение, че всички обстоятелства, свързани с този мач, са изяснени отдавна, включително имаше изслушвания в Народното събрание. Много ми е интересно как мои бивши служители, които тръбят как БФС не дава възможност за развитие, а в същото време са преминали образователни програми на УЕФА на сметката на БФС, не споменават че мачът между България и Естония е пример за манипулация без участието на отборите и съответните федерации. Нещо повече – БФС и естонската федерация първи сигнализираха за нередности в тази контрола. Между другото, по мои спомени Стилиян Петров беше капитан на България срещу Естония – нека той каже дали и как е участвал в черно тото… Колкото до някаква снимка – фактът, че съм сниман на Нова година близо до някакъв човек, не означава абсолютно нищо. Бербатов е рекламно лице на различни букмейкъри, включително на азиатски сайт за залагания – това обаче изненадващо за мен не се коментира“.

За новия селекционер на националния отбор:

„Техническата комисия начело с Георги Иванов вече разглежда варианти и кандидатури, които впоследствие ще бъдат предложени на Изпълнителния комитет. До края на юли трябва да имаме национален селекционер, който да разполага с достатъчно време да се запознае с обстановката и изискванията ни и да селектира отбора за септемврийските мачове“, коментира Борислав Михайлов.

Leave a reply