Атлетико Мадрид търси начин да си върне Гризман

В момента завръщането на Антоан Гризман в Атлетико Мадрид не изглежда много лесно, но според медиите в Испания не е невъзможно. „Mundo Deportivo“ твърди, че „рохибланкос“ и „блаугранас“ обмислят размяна между Саул и Гризман. Това обаче не би било достатъчно, за да се осъществи сделката.

За да си върне френския футболист, Атлетико ще трябва да намали бюджета си за заплати. Евентуално напускане на Саул в посока Барселона не би било достатъчно. Макар да успя да се отърве от заплатата на Диего Коста и част от тази на Витоло, който премина под наем в Хетафе, Атлетико ще трябва да се раздели и с някой от по-периферните играчи, като Ектор Ерера или Симе Върсалко, тъй като към момента „дюшекчиите“ не могат да си позволят заплатата, която Гризман получава в Барселона, нито тази, която получаваше при предишния си престой при „колчонерос“, а и Ла Лига не би позволила подобно нещо.

Чоло Симеоне успя да развие потенциала на Антоан Гризман и да го превърне в световна звезда, а сега си мечтае за нападателно дуо, съставено от французина и Луис Суарес, които имаха един сезон заедно в Барселона. Ако това се осъществи идва въпроса какво се случва с Жоао Феликс, към когото има очаквания най-сетне да блесне, и Анхел Кореа, който не можа да се наложи в Атлетико именно по времето на Гризман.

За Диего Симеоне и Андреа Берта, спортния директор в Атлетико, не би било проблем да разрешат спортно-техническия проблем, единствената трудност за „дюшекчиите“ би била от финансова гледна точка.

Leave a reply