атанасов орела

Атанас Атанасов: Почти съм наясно със състава за Левски (ВИДЕО)

Треньорът на Монтана Атанас Атанасов разкрива за свършеното от тима на лагера в Турция. Той говори пред chervenkarton за впечатленията му от новите попълнения и за очакванията му за пролетния дял от първенството в Първа лига.

„Завръщаме се здрави и без контузии от Турция и това е най-важното. Възстановяването след операция на Марио Кирев също върви добре. Дали сме свършили това, за което отидохме в Алания, смятам, че да, но то ще си проличи в мачовете, които ни предстоят през пролетния дял от първенството. Момчетата се стараха много в тренировките, не се оплакваха от натоварванията и това, което си бяхме поставили като задачи го изпълнихме“, заяви той.

„Нека не звучи като клише, но в тези контроли резултатите не са важни. В тях срещнахме отбори от елитните първенства на Русия, Украйна, Сърбия, Северна Македония и Косово. Видя се, че по отношение на сила, агресия и на бързина изоставаме, не само ние, но и останалите отбори, които бяха на подготовка там – Арда, Славия, ЦСКА 1948. И само с един час тренировка на ден няма да стане“, добави той.

„Новите попълнения се добри футболисти, надявам се с тях отборът да бъде по-силен. Само Адам Буджамаа, който се присъедини последен към лагера в Алания, малко е поизостанал в подготовката, но в двете контроли загатна за качествата, заради които го привлякохме. Други нови няма да взимаме, то няма и за кога, защото първенството чука на вратата. Изключително съм доволен от младият вратар Петър Петров. Показа много добри качества за своите години и ще разчитам на него“, обясни Атанасов.

„Определено има интерес към наши футболисти, става въпрос най-вече за чужденците Давид Кики, Раян Сенхаджи и Бари Билал. Това обаче си е приоритет на ръководството, ако те преценят можем да се разделим с някои от тях. Използвам случая да благодаря на кмета Златко Живков и на президента Румен Панайотов, че ни предоставиха такива прекрасни условия за подготовка. От тук нататък ще бъдем ние длъжниците и това сме си го говорили с момчетата. Трябва да печелим точки и да изпълним целта, а тя е запазване на статута на Монтана в efbet лига“, призна той.

„Вече съм почти наясно с 11-те за мача с Левски в неделя. Дано сме здрави. Искам обаче да подчертая, че при мен няма резерви и титуляри, който се старае в тренировките през седмицата, той ще играе. През пролетта за нас няма лек мач, всичките са тежки и отговорни. След Левски сме домакини на ЦСКА 1948, после гостуваме в Пловдив на Ботев и след това е регионалното дерби с Ботев (Враца). Аз съм убеден, че нашият отбор има своите шансове срещу всеки съперник“, завърши треньорът.

Leave a reply