конте

Антонио Конте: В момента ни виждат като злодеи в Италия и Европа

Треньорът на Интер Антонио Конте заяви, че той и футболистите му са върнали облика на тима, като вече хората гледат на “нерадзурите”, като “злодеи в Италия и Европа”. Специалистът говори преди утрешния мач с Каляри и допълни, че отборът му трябва да направи последната стъпка и да спечели титлата в Серия А.

“Гледайки състава на Каляри, трудно е да повярвам, че се намират толкова ниско в класирането. Знаем, че мачът ще бъде сложен, тъй като те започнаха сезона с много различни цели и разполагат с конкурентоспособен отбор. Винаги съм бил благодарен на Раджа Наинголан за времето, което той прекара тук, но това е в миналото. Ще трябва да бъдем внимателни с него, защото миналия сезон той отбеляза гол и завършихме наравно 1:1. Тези, които играят срещу бившите си тимове, винаги дават нещо повече. След като през последните 9 години само един клуб печелеше титлата, трябваше да направим нещо изключително. Необходимо е да продължим да сме концентрирани върху това. Същото важи и за всички, които обсъждат Интер. Няма смисъл да се фокусираме в бъдещето, нека мислим за настоящето. Момчетата трябва да бъдат аплодирани за това, което правят, а не да бъдат питани дали могат да триумфират в Шампионската лига догодина”.

“Досега не сме направили нищо повече освен да върнем правдоподобността на Интер, изразяваща се в това, че в момента ни виждат като злодеи в Италия и Европа. Нека не забравяме, че миналия сезон стигнахме до финала на Лига Европа, което е най-доброто представяне на италиански клуб в континентален турнир през последните няколко години. Остава последната стъпка и още не сме я направили. Дано това се случи, но знаем, че разочарованието може да се крие зад ъгъла. Имам достатъчно опит, за да знам, че вие се фокусирате само върху настоящето. Може би в бъдеще ще определят това, което правим сега, като изключително. Вече съм казвал, че да дойда в Интер беше най-трудният избор, който бих могъл да направя, във всеки аспект, но аз не съм човек, който лежи на стари лаври. Обичам да се предизвиквам. Мисля, че Интер беше най-голямото ми предизвикателство. Имах и продължавам да имам много за губене, но аз съм твърдоглав и съм готов да срутвам стени с тази глава, ако се наложи”, каза Конте.

Leave a reply