angliya

Aнглия заминава за Мондиал 2022 без никаква подготовка

Англия ще започне Световното първенство през 2022 г. в Катар, без да играе в продължение на два месеца, тъй като турнирът ще се проведе в разгара на сезона във Висшата лига.

Графикът за кампанията през 2022-23 г. показва, че  “Трите лъва” няма да играят между двата си мача от Лигата на нациите в края на септември и началото на Световното първенство на 21 ноември.

След спирането на Висшата лига само осем дни по-рано английският национален отбор няма да има достатъчно време за никаква подготовка, както и за приятелски мачове.

ФИФА е осигурила само седемдневен задължителен период на освобождаване преди турнира, за да могат играчите да се присъединят към националните си отбори.

През уикенда на 12 и 13 ноември през сезон 2022-23 г., договорката между клубовете и Футболната асоциация е да се изиграят всички мачове от кръга, преди играчите да се присъединят към Англия за началото на турнира.

Във вторник говорителят на ФА заяви, че календарът за сезон 2022-23 все още не е потвърден и ще се търси алтернативно решение.

Leave a reply