Брадли Мазику все още e в състава на Конго

Защитникът на ЦСКА Брадли Мазику все още фигурира в състава на Конго за мачовете срещу Сенегал и Гвинеа Бисау за квалификациите от турнира за Купата на африканските нации.

Вече стана ясно, че три български клуба взеха решение да спрат своите африкански национални заради 10-дневната карантина, която те трябва да прекарат след завръщането си в България. Това са Лудогорец, Берое и Локомотив Пловдив.

От ЦСКА все още не са обявили дали ще пуснат Брадли Мазику да пътува до Африка. Мавис Чибота от Лудогорец и Гаюс Макута от Берое вече не фигурират в състава на Конго, а местните медии информират, че националният селекционер е повикал нови футболисти, които играят в местното първенство.

Вероятно до няколко дни ще стане ясно какво е решението на ЦСКА и дали Брадли Мазику ще пътува до Африка. Ако това се случи той със сигурност ще пропусне гостуването на Берое. Същото се отнася и за друг национал на ЦСКА Амос Юга, който е част от състава на ЦАР.

Почти сигурно обаче „червените“ ще вземат решение да оставят играчите си в България, тъй като ФИФА дава такава възможност при обявена повече от 5-дневна официална карантина при завръщането на играчите в съответната държава.

Leave a reply