радост

Андреа Пирло: Резултатите говорят за мен, клубът е зад гърба ми

Треньорът на Ювентус Андреа Пирло бе изключително щастлив от триумфа на своя тим за Суперкупата на Италия. Както е известно във финала „старата госпожа“ победи Наполи с 2:0, като това е първи трофей за отбора под ръководството на бившия халф.

Пирло сподели, че резултатите му говорят за неговата работа и допълни, че клубът стои зад гърба му. Младият специалист също така бе категоричен, че критиките към него и играчите му след поражението от Интер в Серия А са били незаслужени.

„Радостта ми е голяма. Усещането да печелиш като треньор е различно. Мисля, че дори е по-приятно от това да вдигаш купи като футболист, защото сега водя един велик клуб, с огромна история. Прекрасен миг. С Дженаро Гатузо сме приятели, но и двамата бяхме твърде концентрирани, за да си разменяме шеги край тъчлинията. Разочарован съм за него, но пък се радвам за себе си“.

„Най-важното нещо във финалите е резултатът. Когато играеш с решителност и непримиримост, късметът също може да ти се усмихне. Искахме да докажем, че истинското ни лице не е това от мача с Интер. Хуан Куадрадо не беше с нас две седмици, но се е подготвял много старателно в домашни условия. Той свърши невероятна работа, макар да не вярвахме, че може да издържи 90 минути“.

„Предвид всичко, което направихме от началото на сезона, критиките след загубата от Интер бяха прекалено много и незаслужени. Затова съм още по-доволен, че днес победихме. Свикнал съм, че медиите могат да те издигнат на върха и след това да те сринат. И като футболист съм имал върхове и спадове. Зад гърба ми стои много сериозен клуб и мога да работя спокойно. Резултатите ще говорят за мен“, каза Пирло.

Leave a reply