руис

Анди Руис бе в нокдаун, но се съвзе и започна успешно премяната с успех над Ареола (ВИДЕО)

Мексиканският боксьор в тежка категория Анди Руис изживя много различни по характер последни битки, след като премина от пълен аутсайдер през шампион, до голямо разочарование и до човек, който търси рестарт на всичко и път обратно нагоре по стълбата.

В крайна сметка първата крачка бе направена и Руис записа победа от около две години на ринга, спечелвайки с единодушно съдийско решение срещу Крис Ареола – 118 – 109, 118 – 109 и 117 – 110. 12-рундовата битка в Калифорния започна по по-добър начин за Ареола, който изпрати рано във втория рунд своя опонент в нокдаун.

След началните моменти обаче Руис се съвзе и показа друго лице. Ареола пък имаше очевиден проблем с лявото рамо, което ротираше и предпазваше. В 11-ия рунд получи много тежък удар, но настоя пред съдията, че може да продължи.

Припомняме, че Анди Руис не започва за първи път важна битка с нокдаун в началните моменти от сблъсъка. Когато хвърли бомбата през 2019 година и победи Антъни Джошуа, мексиканецът трябваше да се възстановява от нокдаун в третия рунд.

Leave a reply