анчелоти

Анчелоти: Първоначално помислих, че Суперлигата е шега

Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти сподели, че първоначално помислил Суперлигата за шега. По неговите думи не е възможно да се създаде футболна надпревара, която да не се основава на спортните принципи и заслуги.

„Първоначалната ми реакция бе, че се шегуват, че това е шега. Защото нямаше как това да се случи. Беше невъзможно. Спортната култура в Европа е различна от американските спортове. Не защото ние сме прави, а те грешат, но заради самата култура на хората. В САЩ спортът е различен. Той е забавление. В Европа живеем с повече страст. Когато растем, ние искаме да побеждаваме. Порастваме по различен начин“, заяви наставникът на „карамелите“.

„Футболът е преди всичко спорт. След това са инвестициите и бизнеса. Трябва да имаме предвид и двете страни. За всеки привърженик на футбола това беше странен ден, изненада. Чувахме за Суперлигата в последните няколко месеца, но бях сигурен, че това няма да се случи. Тези 12 клуба сгрешиха. Те не взеха предвид мнението на играчите, мениджърите или феновете“, добави Анчелоти.

„Най-важното е, че те искаха да създадат турнир, който не се основава на принципа на спортните заслуги. Това е неприемливо. Точка. Всички искаме Шампионската лига да е по-конкурента. Това е най-добрият турнир в света“, каза още специалистът.

Leave a reply