Златан Ибрахимович ще бъде разследван от УЕФА

Златан Ибрахимович ще бъде разследван от УЕФА за “предполагаем финансов интерес в компания за залагания”, потвърди управителният орган на европейския футбол.

По-рано този месец шведското издание Aftonbladet заяви, че Ибрахимович е в нарушение на разпоредбите на ФИФА поради участие в малтийската хазартна компания Bethard.

Информацията на изданието е, че бизнес, който притежава Ибрахимович, има 10 процента от акциите на Bethard, което го прави четвъртият по големина акционер.

В изявление УЕФА съобщава: „В съответствие с член 31, параграф 4 от Дисциплинарните разпоредби  на УЕФА днес е назначен инспектор по етика и дисциплина на УЕФА, който да проведе дисциплинарно разследване във връзка с потенциално нарушение на Дисциплинарните правила на УЕФА от г-н Златан Ибрахимович за предполагаем финансов интерес към компания за залагания .Допълнителна информация по този въпрос ще бъде предоставена след време.“

Етичният кодекс на ФИФА забранява участието в залагания на играчи, длъжностни лица, съдии и посредници.

Там се казва: „Забранено им е да участват, пряко или косвено, в залагания, хазарт, лотарии или подобни събития или транзакции, свързани с футболни мачове или състезания и / или във всякакви свързани футболни дейности.

Leave a reply