zhoze mourino

Жозе Моуриньо преди ЦСКА: Предстои ни мач с добър отбор

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо даде пресконференция преди двубоя на римските „вълци“ срещу ЦСКА от груповата фаза на Лигата на конференциите на „Олимпико“.

„5 победи не са 50, точно както 3 не бяха 30. Няма причина да бъдете ултраоптимистични и позитивни. Но положителните резултати също са важни, защото помагат в процеса на развитие на екипа. Феновете са щастливи, мисля, но те също трябва да бъдат балансирани като нас. „Балансиран“ в смисъл да разбират, че работим заедно само от два месеца.

Фактът, че на стадиона винаги има максимален брой фенове е хубав. Поддържането на амбицията, това желание да работим, да бъдем единни, е характеристика, която искаме да запазим. Винаги казвам на играчите, че всичко по-малко от 100% е нищо, ние трябва да имаме тези характеристики през цялото време.

Очевидно ще има промени, няма да играя със същите играчи в неделя. Ще бъдат направени някои промени, но важното е да се поддържа структура, положителният резултат е важен за нас. В Лигата на конференциите искаме да се класираме, като спечелим групата“, разкри Моуриньо.

Все още не знаят кой ще играе. Ако Карлес или Нико знаеха, нямаше да е проблем да ви кажа, но те не знаят.  Никола Дзаниоло е добре. Онзи ден беше уморен, разбирам, че когато играчите отиват в националния отбор, ако не играят … Никога не съм бил треньор на националния отбор, но знам, че не тренираш много. Ако играч отиде и не играе, той обикновено се връща с по -малък капацитет от нормалното и във физическо състояние. Случвало се е и с други. Той игра 70 минути, ако се е възстановил, той е в състояние да играе и не искам да говоря за състоянието му всеки път“, каза още Моу.

„Играчите са интелигентни. Те разбират нещата. Стефан разбира отлично, че е много важен играч, той е титуляр. Титулярите не са само на 11. Никога не съм имал отбор, в който отборът, който е започнал, е този, който е завършил. Сезонът не е магистрала, има криволичещ път. Трудно е за един играч да започне и завърши сезона. Играчите трябва да разберат, че без тях сме мъртви. Стефан е интелигентен, знае, че е важен, знае, че толкова харесвам характеристиките му и разбира, че трябваше да извърви път в посока на най -добрата си форма. Талантът му е виден, но той загуби формата и интензивността си между Китай и контузиите. Той расте, той е играч с много опит, но расте. Преди мача срещу Сасуоло си говорихме и му казах, че ще играе титуляр срещу ЦСКА„, каза португалецът.

„Като асистент спечелих и купа, която вече не съществува. Това беше в Барселона през 1997 г. Бих искал да спечеля Лигата на конференциите. Първата стъпка е да спечелим групата“

„Ако Кумбула играе, а Манчини не играе, питате ме дали има проблем с Манчини, ако Смолинг не играе, ми казвате, че имам проблем с него.

„Ние не сме перфектен отбор, има още много да се работи, правили сме грешки, върху които трябва да работим всеки ден. Ние сме скромен екип, който е наясно с проблемите. Утре не е мач със същия натиск като този срещу Трабзонспор, има 6 мача в групата и точките могат да бъдат загубени, целта ни е да се класираме бързо и от върха. Предстои ни мач с отбор, срещу който Рома спечели и загуби, добър отбор.

Leave a reply