Йордан Минев: В Лудогорец ми бяха най-хубавите години, дано спечелят в събота

Йордан Минев е играл и за ЦСКА, и за Лудогорец. Бившият национал в момента поддържа форма със Спартак Пловдив, но и работи в скаутското звено на “орлите”. Той сподели пред Дарик радио мнението си за предстоящото дерби в събота между “червените” и “зелените”.

– С какво се занимаваш в момента?
В момента съм в скаутското звено на Лудогорец. Гледам деца за школата. През другото време тренирам в Спартак Пловдив. Поддържам ритъм. Не искам да спирам изведнъж. Ходя, тренирам, играя мачове.

– Има ли таланти в България, които шампионът може да привлече? Ти оптимист ли си за това спиране на потока от чужденци.
– В България винаги е имало талантливи деца. Въпросът е да попаднат на правилното място, да се развиват и да стигнат върховете на футбола.

– Каза, че играеш за Спартак Пловдив. Има ли шанс този славен клуб да се върне поне в професионалния футбол?
– За момента няма такива амбиции. Отборът обиграва млади таланти. Собствениците искат за момента първо да направят стадиона и след това да се мисли за нещо по-голямо, влизане в “Б” група, в “А” група.

– Каза, че не ти се спира с футбола. Това тежко решение ли е за един професионален футболист, спортист?
– Със сигурност ще дойде и това време – да ми писне да тренирам и да играя. Ще си играя докато ми е хубаво, докато изпитвам удоволствие и докато преценя, че не става нищо. Тогава ще спра сам.

– Потърсихме те, тъй като в събота е дербито между Лудогорец и ЦСКА. Ти си бил и в двете съблекални. Къде са ти най-хубавите спомени?
– Няма какво да коментирам. В Лудогорец ми бяха най-хубавите години във футбола. Помните какво постигнахме. Няма какво да коментирам къде ми е било по-добре. Надявам се, че Лудогорец ще победи в събота, ще покаже, че е по-класният отбор и заслужава да е шампион отново.

– Помниш ли през тези девет години, на такъв етап разликата да е била само три точки?
– Първата година последния кръг станахме шампиони. Победихме ЦСКА в последния мач. В следващите години доминирахме шампионата тотално. Той свършваше 7-8 кръга преди края. Сега е интересно първенството. ЦСКА са добър отбор. Лудогорец имат лек спад. Но се надявам, че пак ще покажат тези силни игри и отново ще играят в Шампионската лига или Лига Европа.

– Имало ли е някога напрежение в съблекалнята на Лудогорец? Знаем, че преди тези девет титли, този тим не е бил чак толкова голям.
– Нормално е да има напрежение преди всеки мач. Но даже бяхме стигнали до етап, в който след като печелихме мач за влизане на групите в Шампионската имаше еуфория от 4-5 минути и всеки приемаше това за нормално. Такова ниво бяхме стигнали. Приемаме нещата много нормално. Този отбор е свикнал да играе Шампионска лига. Беше 3-4 минути аху-иху. Сега има лек спад с новия треньор и новите футболисти, но нещата ще се подобрят.

– В този ред на мисли, очакваш ли десета поредна шампионска титла за Лудогорец?
– Това със сигурност го очакват всички от Лудогорец. Там за друго не се мисли. Да се надяваме, че в събота ще покажат, че заслужават. И ако победят да им е по-лесно нататък.

– Можеш ли дадеш прогноза?
– Не бих се наел да дам прогноза. Ще се радвам Лудогорец да спечели, без значение с какъв резултат.

Leave a reply