Ясен Петров: Ако нямам резултати, ще стана като пич и ще си тръгна

Националният селекционер Ясен Петров разкри, че ако няма резултати “ще стане като пич и ще си тръгне”. Той заяви това в „Шоуто на Николаос Цитиридис” по bTV. Специалистът разказа още интересни неща за кариерата си до момента като треньор, а и какъв човек е.

“Аз не завися от никого и по никакъв начин. Имам договор за година 1 плюс 1 година. Ако нямам резултати, ще стана като пич и ще си тръгна”, призна той. “По принцип на мен футболът винаги ми е носил забавление. Ще се опитам, но без дисциплина с хората, с които работя, няма да стане. Ще искам определени условия, но ще направя така, че те да са максимално забавление. Трябва да се забавляваш. Трябва да ти идва от сърцето”, добави той.

“Да бием швейцарците? Ако мога това да го направя. Не, да го направим. Защото това не е нещо, което мога да го направя само аз. Това е свързано с екип, с който аз работя,  в който са моите колеги. В този екип влизат и хората в Изпълкома, да сме всички позитивни и от там нататък влизат и футболистите”, заяви още Петров.

“Ако има много позитивна енергия защо да не стане? Много искам да ти подаря това усещане. Не само аз, ние. Заслугата ще бъде на тези, които са актьорите, които са на терена. Но те трябва да почувстват, че отгоре има някаква много позитивна енергия и всичко е насочено към тях и те са подкрепени. Когато те се чувстват подкрепени, мисля, че трябва да надхитрим швейцарците и италианците. Искам, искам”, добави той.

“Нестандартен…Това съм аз. Какво означава нестандартен? Аз не се изкривявам, аз съм точно този, който съм и съм директен”, каза Ясен Петров. “Аз нямам нуждата да бъде харесван от хората. Аз имам нужда нашият екип и всички, които бъдат повикани да направим един много хубав екип и да влязат в идеята, защото ние нямаме много време. Ние имаме не много време преди квалификацията. Ние трябва да вкараме една идея, да влезем в нея. Ние можем да направим грешки, но всеки трябва да влезе в идеята и да иска да постигне цел. Дай Боже да успеем, защото моята най-голяма мечта не е да бъда треньор на националния отбор. Моята мечта е, ако можем с нещо да зарадваме народа. Ние имаме прекрасна страна. Ти знаеш, подкопан съм. Цялото ми семейство е тук в България. Всичко, с което съм успял е тръгнало от България. Ние сме в България, защото аз обичам България”, сподели той.

“По принцип много ме обичаха в Китай, но аз съм такъв човек, който когато изпадне в директен конфликт, става и си заминава. Естествено, че имаше такъв на тема футбол. От там нататък ставам и си заминавам, когато някой иска да ми се бърка в работата. Не обичам да ми се бъркат в работата. Ако ти готвиш и някой идва и ти слага подправки нали няма как да стане. Точно същото е”, добави той.

“Махнах си дългата коса, защото по време на пандемията реших да обръсна всички вкъщи. Изперкахме. Бяхме на 3-4 месеца на вилата. Без дъщеря ми Ванеса. Тя си е добре. Тя винаги си е в комфорта. Въпреки, че това е човекът, който най-много ме тормози понеже е същият характер като мен”, призна Петров.

“Културата може да е различна, но усещането е едно и също за това, което правиш за хората. Напълнихме стадиона в Китай и хората изпитваха удоволствие от това, което правим. Целият екип, не аз. Тук не става въпрос за мен. Аз съм бил през цялото време с екип от българи, много българи. Те знаят кои са, искам да им благодаря”, каза още той.

Leave a reply