Светът не спира да говори за капитана на Дания след вчерашния мач

Светът продължава да говори за ужасяващия инцидент по време на мача между Дания – Финландия от втория ден на Европейското първенство по футбол.

Звездата на датчаните – 29-годишният Кристиян Ериксен колабира на терена. Повече от 10 минути медици правиха животоспасяващ сърдечен масаж на футболиста. Малко по-късно, вече в съзнание, Ериксен беше настанен в болница и стабилизиран.

Датският национал Симон Кяер е истински лидер. Капитанът на тима помогна за спасяването на живота на съотборника си Кристиан Ериксен по време на мача с Финландия от Евро 2020. Двубоят се игра на стадион „Паркен“ в Копенхаген.

Веднага след падането на полузащитника на земята Симон Кяер подсигури врата на Кристиан Ериксен и предприе първоначални медицински действия за спасяването на живота му, докато специалистите стигнат до футболиста.

Малко след това Симон Кяер и вратарят на Лестър Каспер Шмайхел бяха забелязани да утешават съпругата на Ериксен, Сабрина, докато играчите на Дания образуваха жива бариера около играча.

Според непотвърдена информация в чужди медии, играчът на Дания е получил инфаркт по време на мача. В същото време Ройтерс цитира кардиолога на футболиста, че той не е имал проблеми със сърцето.

След над час и половина прекъсване – срещата беше подновена и завърши с победа за Финландия с 1:0.

Leave a reply