америка

Все още много въпросителни относно провеждането на Копа Америка

Колумбия изрази готовност да бъде домакин на своята част от Копа Америка през юни въпреки пандемията от коронавирус. Очаква се мачовете да се играят без публика, заявиха от спортното министерство на страната от Южна Америка. „Провеждането на Копа Америка сега е доста по-сигурно сега“, заяви спортният министър на Колумбия Ернесто Лусена Бареро. Очаква се двубоите в страната да се провеждат без присъствието на запалянковци. От местната футболна конфедерация КОНМЕБОЛ се надяват да бъде разрешено запълването на 30 процента от капацитета на стадионите по време на турнира, който трябваше да се проведе миналото лято, но беше отложен заради пандемията от коронавирус.

Алберто Фернандес, президент на другия домакин Аржентина, изрази съмнения относно ефективността на провеждане на Копа Америка в настоящите условия.

Аржентина приема Чили в мача на откриването на турнира на стадион „Монументал“ в Буенос Айрес на 13 юни. Финалът трябва да се изиграе на 10 юли на стадион „Метрополитано“ в Баранкия, Колумбия. Шампионът Бразилия ще срещне Венецуела, Колумбия, Еквадор и Перу в груповата фаза, докато противници на Аржентина са Уругвай, Парагвай, Чили и Боливия.

Leave a reply