Вратарят Христиан Славов: В Спартак Варна се чувствам на мястото си

Както всички знаем вратарят е половин отбор, а на вратата на Спартак Варна Христиан Славов показва изключеително стабилна игра. Вярно е, че „соколите” не срещат сериозна конкуренция в Трета лига на Североизток, но и в мачовете за купата срещу силни тимове като Локо Сф и Арда, стражът имаше брилянтни намеси. В интервю той говори за обстановката в Спартак Варна.

„В Спартак пристигнах, когато тимът влезе във Втора лига. Тогава получих обаждане от Радостин Станев. Много бързо се разбрахме. Още на следващия ден се включих в тренировъчния процес. Така се случи, че вече втора година съм в отбора на Спартак”, разказва Християн Славов.

„Градът е супер. Отборът е много добър. Чувствам се на мястото си тук. Затова и може би останах, въпреки че изпаднахме от Втора лига. При разговор с новото ръководство реших да продължа. Атакуваме нова промоция в професионалния футбол. Имаме условия за работа. Вероятно, ако имаме още едно тренировъчно игрище, където да тренираме, за да запазим тревното покритие на стадион Спартак, ще е по-добре. Работи се в тази посока. Вярвам, че нещата ще се случат и за новия сезон, когато ще сме във Втора лига, всичко ще бъде подсигурено от тази гледна точка. В отбора има доста добри футболисти, както млади, така и опитни. Още първия полусезон ние загатнахме за потенциал в мачовете за купата срещу Локо Сф и Арда. Имаме ядро, на което може да се „стъпи”. Вероятно ще имаме нужда от още вдигане на конкуренцията. Да не забравяме, че разполагаме с млади момчета, които се представят на доста добро ниво, което ще провокира интерес към тях и може да се наложи да се търсят техни заместници”.

Запитан дали през тази година е имало интерес към него от други отбори, Славов отвърна: „Имаше наченки на разговори, но моето желание беше да си остана тук. Поел съм ангажимент към клуба и ръководството. Чувствам се много добре и не смятам да сменям обстановката”.

На въпроса има ли любим отбор и вратар в чужбина, на които да симпатизира, стражът отвърна:

„Отговарям ти веднага – Реал Мадрид е моят отбор. Любим вратар ми е Касияс, който вече приключи с футбола. Имах възможност да го гледам срещу Лудогорец в София”.

Чуйте цялото интервю с Христиан Славов в приложения звуков файл.

Leave a reply