Властите в Мелбърн отрязаха Джокович

Властите в Мелбърн отхвърлиха исканията на световния номер 1 Новак Джокович да бъдат променени мерките за тенисистите, намиращи се под строга карантина. На въпросните играчи им е забранено да напускат стаите си дори за тренировки и не могат да комуникират лично с хората от щаба си.

Вчера испанският сайт Punto de Break информира, че Джокович е изпратил до директора на Australian Open Крейг Тайли писмо, в което поставя няколко изисквания. Сред тях са по-добра храна за неговите колеги, тренировъчно оборудване в стаите и намаляване на 14-дневния карантинен период чрез по-регулярно тестване за Covid-19.

Премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс обаче категорично отхвърли исканията на световния номер 1. Нещо повече – Андрюс заяви пред The West Australian, че тази сутрин са били установени още четири случая на Covid-19 сред пасажерите на някои от чартърните полети, с които тенисистите и техните щабове пристигнаха в Мелбърн.

„Всеки има правото да отправя всевъзможни изисквания , но отговорът е „Не“. Наясно съм, че част от играчите непрестанно обсъждат правилата на организаторите. Бих искал да им припомня, че тези правила важат и за тях. Всички те бяха инструктурани относно мерките, които ще бъдат взети преди турнира. Знаеха какви са условията и въпреки това решиха да дойдат. Тук никой не получава специално отношение“ коментира Андрюс.

Leave a reply