а

Всички варианти в битката за Шампионска лига в Италия

В неделя от 21:45 часа феновете на Серия „А“, Милан, Ювентус и Наполи ще станат разногледи, защото по едно и също време ще се проведат трите мача, които ще определят последните два участника в Шампионска лига. Както е известно, засега шампионът Интер и вторият Аталанта са си осигурили присъствие в групите от следващия сезон, а „росонерите“, „старата госпожа“ и „партенопеите“ ще оспорват другите две позиции.

Какво трябва да се случи, за да се класира всеки един от тях?

Милан (гостуване на Аталанта)

„Дявола“ има наглед най-тежката задача от триото, защото гостува на Аталанта, който е единственият засега непобеден отбор от Стефано Пиоли начело на миланския гранд (0:5, 1:1, 0:3). Ако Милан победи, то със сигурност ще се класира в Шампионска лига, независимо от другите резултати. Ако „росонерите“ стигнат до хикс, то ще трябва да се надяват някой измежду Юве и Наполи да не спечели мача си, тъй като имат предимство пред конкурентите в преките двубои (1:3 и 3:0 с Ювентус и 3:1 и 0:1 с Наполи). При загуба на Милан също има шанс тимът да се класира в ШЛ, но за целта Наполи трябва да падне от Верона у дома или пък „старата госпожа“ да не спечели визитата си на Болоня.

Наполи (домакинство на Верона)

„Партенопеите“ със сигурност са в топ 4 при успех, независимо от другите резултати. При равенство те ще трябва да се надяват някой измежду Милан и Ювентус да не победи. Дори при загуба тимът на Дженаро Гатузо има шанс да се класира за Шампионска лига, но само ако Юве загуби от Болоня.

Ювентус (гостуване на Болоня)

Вариантите на носителите на Купата на Италия са най-малко, защото имат по-лоши показатели в директните сблъсъци с Милан (3:1 и 0:3) и Наполи (2:1 и 0:1). Така за ШЛ им трябва задължителна победа, а и условието един от „росонерите“ или „партенопеите“ да не победи.

Leave a reply