valentino livramento

Валентино Ливраменто се нареди до Райън Гигс и Майкъл Оуен

Валентино Ливраменто определено е един от най-впечатляващите млади таланти във Висшата лига. Преди началото на кампанията почти никой не познаваше десния бек на Саутхемптън и не очакваше нищо от него. Той обаче сграбчи шанса си с две ръце и вероятно вече редица европейски грандове ще потърсят услугите му.

Един такъв европейски гранд вече го имаше в състава си, но го изпусна с лека ръка, без дори да му даде шанс да играе мъжки футбол. Тино Ливраменто е юноша на европейския шампион Челси. Той се присъединява към школата на „сините“ от Лондон още когато е на едва 9 години. Все пак Челси запазва правото си да го върне в редиците си, но само ако плати на Саутхемптън 40 милиона паунда. За него място в настоящия състав на тима нямаше, тъй като Томас Тухел предпочита опитния Сесар Аспиликуета, както и друг „син“ юноша Рийс Джеймс. Лондончани смятаха, че към тази компания ще се присъедини и Ашраф Хакими, но мароканският национал предпочете Пари Сен Жермен.

Макар Ливраменто да не бе играл мъжки футбол преди да се присъедини към състава на Саутхемптън, той влезе в една много престижна компания. Той се превърна в едва 10-ият футболист, който е започвал в първите седем мача от сезон във Висшата лига, докато е на 18 или по-малко години. В тази класация можем да видим имена като Райън Гигс (Манчестър Юнайтед 1992/93), Сол Кембъл (Тотнъм 1993/94), Майкъл Оуен (Ливърпул 1997/98 и 1998/99) и Рио Фърдинанд (Уест Хем 1997/98).

Ливраменто е играл за всяка една възрастова група на английския национален отбор до U15, а наскоро получи и първата си повиквателна за отбора на „трите лъва“ до 21 години. Въпреки това той може да се състезава и за отборите на Португалия и Шотландия, като ще е интересно да разберем за чия държава ще играе завбъдеще.

Едно е ясно, Тино Ливраменто има светло бъдеще и Челси може да съжалява, че изпусна подобен талант, макар и да има правото да си го върне срещу 40 милиона паунда, тъй като той е от този тип играчи, които получат ли шанс, го сграбчват.

Leave a reply