Юрген Матей: ЦСКА е голям клуб, като Аякс и Фейенорд

Защитникът на ЦСКА Юрген Матей, който има 3 гола в последните 4 мача, бе награден с приза за играч №1 на 27-ия кръг на Първа лига. Нидерландецът говори за разликата с Лудогорец и направи сравнение между ЦСКА и тимовете в родната му страна.

“Благодаря на всички за тази награда. За мен е чест. Да бъда честен не бях наясно, че хората мислят така за мен, както казах това е чест. Благодаря на отбора, защото без тях нямаше да мога да я спечеля. Щастлив съм да помагам на тима, специално срещу Арда успях да вкарам победния гол.

Мисля, че в предишните мачове срещу Лудогорец също бяхме близо. Трудно е да обясним защото не изиграхме предишните мачове както вчерашния. Дори, знаейки, че е твърдо късно за шампионата, сме щастливи да покажем, че разликата не е каквато е в таблицата. За Купата и вчера покацахме, че можем да победим Лудогорец. Надявам се, че през следващия сезон ще сме дори по-близо до тях. Загубихме точки, когато не можахме да покажем най-доброто от себе си и това направи разликата между нас и Лудогорец”, заяви Матей.

“И с Бруно Акрапович печелихме точки. Просто така се стекоха обстоятелствата, че за Купата играхме добре и печелихме. Ние сме добър отбор, който играе хубав футбол. Сега изглеждаме по-атрактивно.

Разбира се, че помня автогола срещу Локомотив Пловдив. За мен беше доста нещастен момент. Опитваш се да забравяш такива моменти, но е трудно. Мисля, че ще бъде тежък мач. Всички знаят, че Локомотив обичат да се борят. Ние трябва да направим същото и по-силният да победи”, добави бранителят.

“Като клуб ЦСКА е като Аякс, Фейенорд – голям клуб с много фенове и напрежение. Всички очакват да печелиш и да си шампион. Трудно е да ги сравниш като футболни качества, но мисля, че ЦСКА и Лудогорец и могат да се състезават с големите в Нидерландия”, каза още Матей.

“Да, по-лесно е когато Мено Кох е до мен. Всички в отбора говорят английски и мога да комуникирам и с тях, но когато стане нещо бързо е по-лесно да си комуникираме на нидерландски.

Харесва ми, когато феновете са на трибуните. Когато ги няма, все едно играеш приятелски мач. С тях на трибуните ти играеш и за тях. Обичам да играя пред фенове”, добави футболистът на ЦСКА.

“Да, това ще бъде първи финал за мен. В Нидерландия съм стигал до полуфинал. Всички го очакваме с нетърпение, но първо имаме мач с Локомотив Пловдив”, заяви Матей.

Leave a reply