Юрген Клоп: Когато си отстъпил с 1:3 в първия мач, няма какво да губиш

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че когато си паднал с 1:3 в първия мач, няма какво да губиш в реванша и трябва да дадеш всичко от себе си, за да опиташ да обърнеш нещата в своя полза. По този начин германският специалист коментира утрешния двубой с Реал мадрид от 1/4-финалната фаза на Шампионска лига.

“Когато си загубил първия мач с 1:3, изглежда вече почти си отпаднал, така че няма какво толкова да губиш, но ние със сигурност ще се опитаме да продължим напред. Това е работата, която трябва да свършим. Те бяха по-силни от нас, а ние не бяхме толкова добри, колкото можем да бъдем. Това обаче беше само първата част от този сблъсък. Резултатът и качеството на съперника са проблем. Допълнителният проблем е, че няма да има фенове на стадиона. Затова самите ние трябва да създадем наша собствена атмосфера”.

“Качеството, което Реал има, ни задължава да се защитаваме на възможно най-високо ниво, а това е нещо, което не успяхме да направим в миналия мач. Ще бъде много важно да запазим чиста мрежа. След двубоя с нас Реал победи и Барселона, така че те са в много добра форма. Ако успеем да създадем повече възможности, отколкото в Мадрид, което е напълно възможно, тогава ще видим какво ще стане”.

“Трябва да се върнем отново в това състояния на духа, в което започваме да вярваме. Това, което трябва да направим, е съвсем ясно – да играем като в най-добрите си дни”.

“Винисиус е изключителен талант. Всеки знаеше това и преди мача в Мадрид. Впечатлен съм, но не и изненадан. От доста време Кроос е един от най-талантливите футболисти в Германия”, каза Клопо.

Leave a reply