Юрген Клоп: Класиране в топ 4 е почти невъзможно

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи като „почти невъзможно“ класирането в топ 4 на Висшата лига, което ще даде възможност за участие в Шампионската лига. „Харесва ми да съм оптимист, но в шампионата е почти невъзможно да се класираме в зоната, която дава право на участие в Шампионската лига“, каза Клоп пред Билд.

В момента Ливърпул се намира на 6-то място в класирането на 5 точки зад Чесли, а до края на първенството остават 9 кръга.

„Противникът обикновено не се нуждае от много шансове срещу нас, защото правим големи грешки, луди грешки. От друга страна, ние създаваме много възможности, все още сме на второ място след Манчестър Сити във Висшата лига в създадени голови положения, но сме далеч от тях в реалните попадения. Този проблем продължава. Обикновено не се печели Шампионската лига в година, в които имаме толкова проблеми“, каза Клоп.

„В най-лошия случай, следващата година, ще бъде без Шампионска лига, може би с Лига Европа, въпреки че това също не е гарантирано. Това би означавало огромна финансова загуба. Наясно съм, че в почти всички футболни клубове по света бих бил поставен под въпрос в ситуация като нашата. Това е напълно нормално, това е реалността, бизнесът. Бих се съгласил веднага с това. В Ливърпул нещата са различни. Нашите собственици, спортният директор, дори играчите, никой не се съмнява в никого тук“, каза още специалистът.

Клоп дори предвижда най-лошия сценарий за следващия сезон – без Европа: „Ако изобщо не играем на международно ниво, това означава повече време за почивка. Би било лошо за всички останали отбори, защото тренировките са добри за нас за нас. Ако имахме повече време, бихме могли да се възползваме от него. Бихме се опитали да превърнем лошата ситуация в нещо добро”, допълни той.

Leave a reply