УЕФА решава във вторник дали ще премести финала на Шампионска лига в Лондон

УЕФА ще заседава във вторник, за да вземе решение дали за втора поредна година няма да премести финала на Шампионска лига от Истанбул, съобщава „Telegraph“.

Според информацията, има много голяма вероятност финалът между Манчестър Сити и Челси да се играе на „Уембли“.

Истанбул трябваше да приеме финала в Шампионска лига още през миналата година, но заради пандемията от COVID-19, турнирът се игра във финален формат в Лисабон.

Има много голям политически натиск тазгодишният финал между Манчестър Сити и Челси да се играе на „Уембли“.

УЕФА ще проведе разговори с британското правителство, за да обсъди възможността финалът да се състои на „Уембли“, който е най-големият фаворит.

Турция е в червения списък на британското правителство поради коронавируса и всеки, който се завърне от тази страна, ще трябва да бъде в десетдневна карантина. Точно това искат да избегнат англичаните.

За последно „Уембли“ беше домакин на финала на Шампионска лига през 2013 година, когато Байерн победи Борусия Дортмунд с 2:1.

Английските власти вече обмислят възможността да преместят финалните плейофи в Лига 1 и Лига 2.

Финалът в Шампионска лига е насрочен за 29 май, а окончателното решение дали „Уембли“ ще приеме мача между Манчестър Сити и Челси, ще бъде взето във вторник.

Ако финалът остане в Истанбул, той ще се състои пред 8000 зрители, като Челси и Манчестър Сити ще получат по 4000 билета за своите фенове.

Leave a reply