франция

УЕФА поиска информация от Франция за състоянието на Павар

От УЕФА искат да знаят какво е състоянието на Бенжамен Павар след тежкия удар в главата, който отнесе в мача на Франция срещу Германия. В първия двубой на двата отбора на Евро 2020 защитникът на Германия Робин Госенс удари с крак в главата бранителя на „петлите“, който падна в нокдаун за няколко секунди.

След като бе прегледан от френските лекари, защитникът на Байерн Мюнхен се завърна на терена и доигра срещата, която родината му спечели с 1:0.

УЕФА е поискала доклад от медицинските лица в тима на „петлите“ относно здравословното състояние на Павар, за да прецени дали е имало опасност за здравето на играча и дали той е постъпил правилно, като е останал на терена. Това се случва само дни след неприятния инцидент с Кристиан Ериксен по време на мача между Дания и Финландия и мерките за здравето на играчите са затегнати до краен предел.

Затова и бързото завръщане на Павар е привлякло вниманието на служителите на европейската футболна централа. Според лекаря на „петлите“ Франк Льо Гал играчът се е намирал в добро здравословно състояние след тежкия удар и затова му е позволил да остане в игра. Лекарят е спазил всички изисквания на здравния протокол на УЕФА в подобни случаи.

В него се предвиждат няколко етапа. При първият играчът напуска терена за 10 или 15 минути и през това време бива подлаган на медицински тестове и ако ги премине, може да се върне в игра. Ако резулатите от тях са тревожни, най-доброто решение е футболистът да бъде сменен. В следващите 2-3 часа е необходимо да му се направят нови изследвания, които да бъдат повторени между 48 и 72 часа след мача.

Leave a reply