Тухел: Много съм щастлив и горд от отбора

Томас Тухел записа първата си победа над Хосеп Гуардиола от шестия опит. Това е 14-тата суха мрежа за Челси в 19 изиграни срещи, откакто Тухел наследи Франк Лампард на мениджърския пост на „Стамфорд Бридж“ през януари.

„Много съм щастлив и горд от отбора“, сподели Тухел. „Играхме срещу един от най-силните отбори в Европа. Има голяма разлика между нас във Висшата лига, но целта беше да намалим тази разлика за 90 минути. Играхме отлични 35 минути през първото полувреме и отличен половин час през второто.“

„Мисля, че заслужихме победата. Можехме да вкараме втори гол, за да направим мача по-спокоен, но не го направихме и трябваше да страдаме в последните минути, Защитавахме се смело и не допуснахме сериозни положения пред нашата врата. Имахме нужда от това представяне. Щастлив съм, че откраднахме победата.“

„Има огромна разлика между нас в лигата, защото те са много постоянни. В един мач всичко е възможно, ако хванете инерцията, ако сте смели, ако атакувате и се защитавате като отбор. Възможно е да победим всеки отбор. Нашата цел беше да достигнем най-високото ниво и да видим какво ще се случи, но ни беше нужен и малко късмет“, добави мениджърът на Челси.

„Победата над Манчестър Сити беше екипно усилно. Започва се от вратаря и беше важно задната петица и халфовете да са близо един до друг. Важното беше, че установихме ритъма си на игра през първото полувреме без да бъдем под прекален натиск. Това беше ключът към успеха и ни даде допълнително самочувствие в мача“, продължи германецът.

„Ние бяхме настоятелни. Манталитетът и работбата етика в тренировъчния процеса са фантастични. Не бих могъл да бъда по-щастлив като треньор. Това е много, много добър момент. Виждате структурата и качеството на играчите и клуба. Играя своята роля в това и се опитвам да поддържам инерцията“, каза още Томас Тухел.

Leave a reply