Томас Тухел в Челси

Тухел сравни Челси с Дортмунд и отписа лондончани за титлата

Новият мениджър на Челси Томас Тухел оцени положително играта на своя отбор в мача от Висшата лига срещу Уулвърхемптън. Тухел дебютира на новото си работно място с нулево равенство на “Стамфорд Бридж”.

“Сините” владееха безапелационно топката, направиха рекордните за този сезон 820 подавания, но чисти положения почти нямаха. Въпреки това Тухел е останал доволен от играта и дори сравни Челси с бившия си отбор Борусия Дортмунд.

“Изпитах голямо удоволствие от играта, тъй като ме зарадваха темпото, настроението, енергията и уменията на нашия отбор. Бяхме добре организирани, много пъти си връщахме топката край чуждото наказателно поле и никога не намалявахме темпото. Останах много доволен. За съжаление не успяхме да вкараме, но с такова отношение към играта резултатите ще дойдат. Това малко ми напомни за някои наши мачове в Дортмунд”, каза Тухел.

“Титла? Уау! Не мисля, че е възможна. Трябва да бъдем реалисти. Когато си в Челси, си наясно, че очакванията са големи – борим се за купи на всички фронтове. Но в същото време като погледнем класирането, има голяма точкова разлика между нас и водачите. Предпочитам да се концентрирам върху ежедневната работа върху малките детайли и да подобрим представянето си, а точките ще дойдат сами. Имаме качествата да победим всеки и моята работа е да вдигна нивото на отбора, колкото се може по-скоро. Стъпка по стъпка”, коментира още Тухел.
А как Юрген Клоп коментира раздялата на Челси с Франк Лампард – може да видите в този материал.

Leave a reply