angliya radost

“Трите лъва“ на две победи от Катар 2022

Националният отбор по футбол на Англия се нуждае от две победи, за да си гарантира класирането на Световното първенство в Катар в края на следващата година. Това стана ясно след като възпитаниците на Гарет Саутгейт прегазиха Андора с 5:0 като гост и са лидер в Група „I“ на световните квалификации в зона Европа. Отборът е на четири точки от втория в групата Албания, който има 15 точки на сметката си.

В следващия кръг Англия ще бъде домакин на Унгария на „Уембли“. Двубоят ще бъде във вторник (12 октомври), като при победа на „трите лъва“ и загуба на Албания в домакинството на Полша, Англия ще си гарантира визите за Катар. Ако пък „соколите“ не загубят от Полша, те ще запазят шансовете си за първото място в групата преди изиграването на оставащите два мача.

Регламентът на световните квалификации е такъв, че само завършилите на първо място във всяка група се класират автоматично за Световното. Останалите на второ място отбори играят баражи заедно с няколко тима, дошли през Лигата на нациите и те определят кой още ще участва на Световното в Катар в края на следващата година.

Leave a reply