adama traore barselona

Траоре: Когато Барселона има нужда от мен, ще се старая максимално

Адама Траоре бе представен на специална пресконференция като ново попълнение на Барселона, на която присъстваха президентът на клуба Жоан Лапорта и директорът на международните скаути Жорди Кройф.

Крилото се завръща на „Камп Ноу“ след трансфер от Уулвърхемптън. Той изрази радостта си от сключената сделка, като добави че ще се постарае максимално да помогне за развитието на Барса.

„Благодаря на президента, че направи завръщането ми възможно, както и на приятелите ми, семейството ми и на всички, които бяха до мен през тези седем години, в които бях далеч от дома. Ще направя всичко възможно феновете да бъдат доволни. Надявам се, че още в неделя ще покажа целия ми талант на терена“, започна Траоре.

„Сега съм по-силен физически, имам повече опит и съм преминал през Висшата лига, което е различно първенство. Аз обаче никога не съм губил същността на Барса и съм много доволен, че можех да се върна и да работя с Шави. Винаги съм следял Барса. Както каза президентът, смятам, че се развиваме, и искам да помогна за това. Шави поиска от мен това, което иска от всички флангови играчи – да показвам таланта си, да печеля ситуациите един на един, както и още други неща в дефанзивен и офанзивен план. Треньорът решава кой да играе. Аз идвам, за да работя и да давам всичко от себе си, като Шави решава на кого да разчита“, добави едно от новите попълнения на Барса.

„Шави е клубна легенда. Откакто дебютирах за клуба, имах възможност да си говоря с него за това как да последвам неговите стъпки. Той винаги ми е бил модел за пример, както и Карлес Пуйол, Андрес Иниеста, Серхио Бускетс и Жорди Алба, които постоянно дават съвети и ни показват пътя, който да следваме. Винаги е много специално да бъда на “Камп Ноу”. Когато отборът има нужда от мен, ще се старая да помагам максимално“, завърши Адама Траоре.

Leave a reply