Томас Тухел: Не ме интересуват личните амбиции на футболистите

Мениджърът на Челси Томас Тухел е категоричен, че никой от футболистите му няма да получи повече игрово време, така че да има по-големи шансове да бъде повикан в националния тим на родината си за Евро 2020.

„Не мога да вземам решения само на база на личните цели на играчите”, заяви германският специалист на пресконференцията преди съботния мач с Кристъл Палас.

„Вратарят Кепа Арисабалага също иска да играе на европейското, но това няма как да повлияе на решението ми кои играчи да пускам в игра. Аз правя това, което вярвам, че е най-добро за Челси. Тами Ейбрахам преминава през труден период. Той няма влиянието върху играта, което изискваме от него. След това дойде и контузията му и той загуби възможността да се бори за мястото си. Намираме се в решителната част на сезона и е трудно да вкарваме във форма играч с контузия. Всичко зависи от Тами. Ние изискваме много от него, но и той има високи цели”, аргументира се наставникът на лондончани.

Тухел заяви, че все още вярва в рекордно скъпите покупки от лятото Кай Хаверц и Тимо Вернер, въпреки че двамата германски национали се представят далеч от очакванията.

“Вижте по какъв начин играе Порто, те затрудняват всеки съперник. Не е най-лесното нещо да им вкараш гол, но Кай и Тимо имаха голямо влияние върху играта ни в защита, защото тичаха много. Не сме загубили вяра в тях. Ние вярваме, че понякога е трудно да оказваш нужното влияние върху играта”.

Leave a reply