Янчев треньор

Тодор Янчев: Любо Пенев знае най-добре какво да направи преди този финал, за да не се повтори мачът с Локо Пд

Легендата на ЦСКА Тодор Янчев заяви, че Любослав Пенев знае най-добре какво да направи преди финала за Купата на България, за да се повтори мача с Локомотив Пловдив.

Как си? Какво правиш в момента?

В момента почивам. Изчаквам първенствата да свършат и да видим накъде ще поемем като работа – дали ще бъде в България или в чужбина. На този етап изчакваме да видим накъде ще се отвори работа за нас.

Потърсихме те, тъй като за последните 10 години ЦСКА ще играе на четвърти финал, а е печелил купата два пъти. През сезон 2010/11 ти си капитанът, който вдига трофея. Какво си спомняш от този мач и победата над Славия с 1:0?

Наистина бях много щастлив. Тази купа ми се губеше във визитката. Имах няколко загубени финала преди това. Най-накрая през 2010/11 успяхме да спечелим купата и да я вдигна като капитан. Най-важното е, че я спечелихме. Финалите са трудни, независимо срещу кой отбор излизаш. Играхме срещу отбора на Славия, който се представи много добре. Много трудно ги победихме с 1:0. Накрая и те имаха своите положения. В един мач всеки надхвърля себе си. Финалите са много равностойни.

В отбора на Арда има двама футболисти, които през онази 2011-та година са час от ЦСКА Спас Делев и Иван Караджов. Друга ли ще е нагласата на тези двама играчи според теб в мача на 19-ти май?

Със сигурност и Иван Караджов, и Спас Делев ще искат да се докажат. Всеки един играч иска да спечели даден финал. Напълно нормално е двамата да бъдат пределно мобилизирани. Все пак играят за друг отбор, който им дава заплати. Те са длъжни да се отблагодарят по някакъв начин на своя отбор. И двамата са много добри играчи.

Сега ЦСКА отново е на финал, какви са ти очакванията за този мач?

Лично аз като цесекар и като всеки един привърженик на отбора, очаквам ЦСКА да спечели финала с оглед ситуацията в първенството. Финалът ще бъде наистина жизненоважен за клуба. Равенствата, които заформиха двата отбора още повече крият неизвестност преди финала. Като се прибави и добрата работа на Николай Киров. Той е човек, който знае как да печели финали. Ще предразположи своите играчи по най-добрия начин.

Как ти се струва отборът на Арда – воден от треньор номер 1 за 2020 година Николай Киров?Споделяш ли мнението, че са приятната изненада през този сезон?

Работата му и резултатите, които постига в Арда говорят най-добре за работата на Николай Киров. Един от младите специалисти, който показва себе си сезон след сезон.

Ако ЦСКА спечели, може би за първи път купата ще бъде вдигната от чужденец, тъй като след идването на Любо Пенев, Тиаго Родригес стана капитан на тима. Как гледаш на големия брой чужденци в сегашния състав на червените?

Това е тенденция, която не е днес, не е от утре. Трябва да се свиква. Още повече, че винаги е хубаво, когато български футболист вдигне купата. В случая е по-важно ЦСКА да спечели трофея, а не толкова Тиаго. Нямам нищо против него. Той е един от малкото добри играчи и има постоянство в играта си.

Би ли дал прогноза за изхода на този мач? Кой ще грабне купата?

Лично аз се надявам това да е отборът на ЦСКА. С 1:0 да е, но ЦСКА да спечели купата. Точен резултат не мога да кажа. Може да се играе и 120 минути, може да има и дузпи. Дано ЦСКА спечели, ще бъда щастлив.

Какво трябва да направи ЦСКА, за да не повтори загубата от преди година?

Това най-добре Любо Пенев ще им го каже. Има още няколко дни да предразположи и да надуха играчите. Най-важното е да бъдат спокойни, но не такова спокойствие, а да бъдат хладнокръвни и да бъдат максимално концентрирани. Това е финалът, един мач и нямат право на поправка. В първенството имаш право на поправка, но сега нямат. Това е финалът.

Leave a reply