тен хаг

Тен Хаг е фаворит да стане мениджър на Манчестър Юнайтед

Ерик тен Хаг е фаворит да стане мениджър на Манчестър Юнайтед, след като клубът изготви изчерпателен анализ на всички кандидати за поста.

Тен Хаг и Маурисио Почетино бяха определяни като основните варианти за мениджърската позиция при „червените дяволи“ от следващия сезон, но след като клубът прекара няколко седмици в обстоен анализ на всички кандидати, ръководните фактори на „Олд Трафорд“ вярват, че нидерландският специалист е най-подходящият.

Според последните информации в британската преса, Манчестър Юнайтед ще предложи петгодишен договор на Ерик тен Хаг, който изглежда е готов да напусне Аякс, след като отново се провали в Шампионска лига, отпадайки от Бенфика на осминафиналната фаза на турнира.

От Манчестър Юнайтед искат да обявят своя нов мениджър до края на април, за да може той да участва активно в селекцията.

Томас Тухел се появи като шокиращ кандидат за поста поради сътресенията в Челси.

Но в Манчестър Юнайтед се опасяват, че потенциалното поглъщане на лондонския клуб, което може да задържи германския специалист на „Стамфорд Бридж“, ще се проточи през лятото.

Това ще принуди „червените дяволи“ да чакат и в крайна сметка ще бъдат разочаровани.

Настоящият мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник е част от процеса на идентифициране на новия треньор, докато се подготвя да влезе в ролята на консултант след края на сезона.

В Манчестър Юнайтед вярват, че назначаването на 52-годишния Тен Хаг не само ще помогне за привличането на нови попълнения, но и ще задържи някои от онези футболисти, чието бъдеще е във въздуха.

Манчестър Юнайтед ще трябва да води преговори с Аякс, тъй като настоящият договор на Тен Хаг с гранда от Амстердам е до лятото на 2023 година. Това означава, че „червените дяволи“ ще трябва да платят компенсация на нидерландския клуб.

Leave a reply