369 229 bk olimpiakos bk anadolu efes

Таван на заплатите в Евролигата?

Един от собствениците на баскетболния Олимпиакос Йоргос Ангелопулос заяви, че евентуално налагане на таван на заплатите в Евролигата за мъже би било доста ефективно. „Скоро ще има развитие по някои теми в Евролигата и ще видим какво ще се случи“, заяви Ангелопулос по време на Финалната четворка на турнира, предава източник на Sportarena.bg

„Таванът на заплатите се обсъжда от години. Необходимо е да направим състезанието още по-оспорвано. Това е въпрос на желание и може да бъде направо. По този начин всеки отбор потенциално може да спечели Евролигата“, смята един от босовете на гръцкия Олимпиакос.

Повод за въпросите по темата към Йоргос Ангелопулос и неговия брат Панайотис бяха думите на изпълнителния директор на Евролигата Жорди Бертомеу, че когато клубовете харчат повече отколкото приходи успяват на генерират, това е съществен проблем. „Целта ни е да опитаме да балансираме приходите и разходите“, заяви Бертомеу.

Според него, да се постави таван на разходите, които даден отбор може да направи през фискалната година е логичен принцип в бизнеса и Евролигата трябва да направи опит да го приложи.

Leave a reply