stanimir stoilov

Стоилов: Левски предлага договори, но няма да се молим

Футболистите трябва да се молят да подпишат с Левски

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди домакинството на Ботев Враца. Двубоят е в понеделник на „Георги Аспарухов“. Наставникът на „сините“ сподели, че Левски предлага договори на играчите, които е преценил, че заслужават, но няма да се моли. Стоилов твърди, че футболистите трябва да се молят, за да подпишат с клуба. Той коментира и темата за създаването на фенско сдружение, което да вземе акциите на Левски.

„При всички положения, след като дълго време не са водили тренировъчен процес ще бъде трудно да играят, особено Драган. За Иван Горанов нещата са в по-добра насока, защото от 2-3 дена тренира. За Бари ще решаваме днеска и утре. До мача ще имаме яснота. Имаме сериозни проблеми. Неслучайно казах, че леко се разпадаме след победата и в паузата. Положителното е, че националите са здрави“, каза Стоилов.

„Последният мач срещу Ботев Враца беше най-слабият на Левски, който съм гледал – като мотивация, желание и стил. Ботев Враца игра на много високо ниво. Имаме да вземем футболен реванш и се надявам да направим добър мач тук пред наша публика“, продължи той.

„Като си национален състезател трябва добре да разграничаваш двете неща. По най-бързия начин трябва да намерят себе си. Клубовете плащат заплатите на играчите, така че на първо място е клубният отбор. Естествено всеки един състезател трябва да играе максимално добре за България и националния си отбор. Мисля, че нашите футболисти знаят ангажиментите си, които имат. Никога не е приятно, когато 15 дни имаш седем национали и контузени играчи и тренираш с юноши. Надявам се по най-бързия начин да наберем спортна форма“.

„Беше по мое желание подновяването на договорите на новите футболисти. Тренират добре. Имат желание да се развиват. Критерия при мен е винаги да имат желание и да тренират. Това са футболистите на този етап, с които сме преценили, че трябва да проведем разговори. Левски предлага договори, но няма да се молим. Всички футболисти вече трябва да се молят да подпишат с Левски. Това ще зависи от целия клуб и от мене като треньор. Клубът трябва да се върне на предишното си име и авторитет. Важен фактор в тия предложения винаги е финансовата гледна точка. Имаме неща за изчистване най-вече финансово“.

„Стремим се да разглеждаме Ботев Враца като отбор. Играе доста комбинативен футбол с увереност. Имат си своите силни страни. Бабунски е един от тях. Ще наблегнем на него. Нашите защитници трябва да се справят по най-добрия начин“, заяви треньорът на „сините“.

„Медиите всеки ден обявяват нови футболисти, значи те вече са в Левски. Единственият сигурен в Левски е Сонко. Когато има друг футболист, с който подпишем, ще го обявим в нашия сайт. Не искаме нищо да крием. По-добре да има завършени неща иначе е гадаене. Имаме интерес към много футболисти, където първенствата свършват, за да са свободни агенти. Селекцията ни изцяло ще е от свободни агенти“.

„Моето мнение всички го знаят за фенското сдружение. То първо трябва да е документално изпипано както трябва, за да няма недомлъвки. Казах и на феновете да си казва притесненията. Ако не е добро за Левски, няма да се случи. Основните две неща на сдружението са да помага финансово на клуба с плащане на членски внос и да имаш право на 4-5 години да избираш кой да ръководи клуба. Може да не е както в другите големи клубове като Барселона и Реал. Опитваме се да направим така, че Левски да се върне на народа. Левски е в много нуждаещо се състояние. Така че ползата трябва да е обща. Сираков също изрази подкрепата. Тука не става въпрос да има хиляди, две хиляди или пет хиляди човека, за да се приберат акциите. Те ще се прехвърлят, когато се събере голяма масовост, за да няма и грам сравнение за манипулации. Всеки левскар може да участва с неговата си карта в избора за президент. Няма да е толкова бързо. По-важно е в момента в клуба да се работи“.

„Ние българите гледам малко по-повърхностно на нещата. Всичките ръководни фактори в клуба стояха отсреща. Отсреща бяха голяма част от привържениците от цяла България. Всеки от фенклубовете изказа своите аргументи. Повторих няколко пъти, че трябва да се изкоментират всички притеснения. Не деля феновете на организирани и неорганизирани. Има привърженици на Левски“, каза още Мъри Стоилов.

Leave a reply