hristo stoichkov cska

Стоичков: ЦСКА има нужда от нов стадион, сигурен съм, че скоро може да постигнем тази цел

Българската футболна легенда Христо Стоичков заяви, че е сигурен, че ЦСКА ще има нов стадион.

„Тъй като живея в чужбина, не мога да помогна с ежедневните проблеми. Най-голямата ми сила е, че познавам ЦСКА отвътре и отвън. И това, от което клубът се нуждае най-много в момента, е нов стадион. С предприемача Гриша Ганчев начело клубът се развива в правилната посока, така че съм убеден, че скоро можем да постигнем тази цел“, сподели Стоичков в интервю за германското издание “T-Online”.

„Парите промениха много футбола. Клубовете от най-богатите страни имат най-много пари и следователно имат най-добрите отбори. Условията бяха много по-балансирани преди падането на Желязната завеса. Но сега разликата е твърде голяма. От това страдат много велики клубове – не само ЦСКА. Веднага щом играч от източноевропейски клуб има добър сезон, той бива разпродаден. От финансова гледна точка, разбира се, това е добре за него и клуба. Но за отбора не е добре. В днешно време не би било невъзможно за ЦСКА – например аз, Любослав Пенев, Емил Костадинов и Трифон Иванов – 5 години да сме заедно в клуба. Сигурен съм, че ние четиримата и бившият ни отбор на ЦСКА бихме могли да победим всеки отбор в света днес”, добави Камата.

Стоичков говори и за това какви оферти е имал след Световното през 1994 година.

“Нямаше германски клуб, който да може да плати трансферната сума за мен. Освен това желаех да остана верен на Барселона. Дори не исках и да си помислям за евентуален трансфер. Ще ви дам няколко примера. Манчестър Юнайтед и Нюкасъл искаха да ме привлекат след световното първенство през 1994 г. Пари Сен Жермен пък ми предложи договор, който щеше да ме направи най-добре платения футболист в света. Камъкът обаче си тежи на мястото“, каза Христо Стоичков.

Leave a reply