stanimir stoilov

Станимир Стоилов: Левски ще има тежък път, Лудогорец и ЦСКА избягаха много

Станимир Стоилов се завърна след 13 години на стадион “Георги Аспарухов”. Той дава първата си пресконференция в компанията на мажоритарния собственик Наско Сираков и представителя на Palms Bet Лъчезар Петров.

stanimir stoilov nasko sirakov

“Затварям чалготеката, отварям професионален футболен клуб” каза Стоилов

Новият старши треньор на Левски Станимир Стоилов каза силни думи при представянето си за старши треньор на тима.

„Изключително съм щастлив да се завърна в моя клуб. За съжаление мечтите ми и желанията ми бяха да се завърна в много по-ползотворна и положителна обстановка. За съжаление тези 13 години съм отсъствал от клуба само се е рушило. За мен Левски е основно любов. За мен е важно да има стабилност във финансирането на клуба“, каза Стоилов във встъпителното си слово.

„Безброй са раните на левскарите. Не знам дали ще има време да зараснат. Не очаквам утре да литнем и да направим чудеса. Очаквам подкрепа. Очаквам да има повече доверие в нашата работа. Ще бъде труден период. Много пъти се е налагало да взимам нестандартни решения, да бъда остър. Ще имам цели. След като сме Левски трябва да си поставяме високи цели. Изоставаме още от борбата за титлата, но трябва да мислим изключително позитивно, да мислим за класиране в евротурнирите и за спечелването на купата. Ще спазваме дисциплината във всяко едно отношение. Навсякъде левскарят трябва да е за пример.

В последните години видях една съблекалнята, която само се извиняваше. Безброй загуби за нас“, допълни още треньорът.

„Затварям чалготеката в отбора, а отварям професионалния футболен клуб“, каза Мъри.

„Никога не съм се притеснявал за себе си. Винаги съм се притеснявал, когато съм бил треньор на Левски, какво ще стане с Левски. Знам, че футболистите са най-изстрадалите. Те се измориха да губят. Футболистите трябва да се променят, ако искат да обикаляме трибуните в добро настроение. Нямаме реки от пари, а имаме сигурност. С добра работа може да очакваме по-добри резултати. От утре се захващаме с по-сериозната работа. Пред Левски е изключително тежък път. Футболните ни противници Лудогорец и ЦСКА избягаха прекалено много напред във всяко едно отношение. Лудогорец избяга изключително много напред защото вече има завършена база. Няма да бъда истински щастлив, ако редуваме слаби и силни игри. Ще се опитаме да променим мисленето и начина“, допълни още треньорът.

Новият старши треньор на Левски Станимир Стоилов официализира информациите, че трима футболисти на „сините“ ще бъдат освободени. Това са Валери Божинов, Симеон Славчев и Христофор Хубчев.

„Няма да разчитам на тях. За Валери Божинов – за мен ситуацията с него е малко унизителна. Валери Божинов е две години в Левски и никой не го използва да играе. За миналата кампания има 70 минути. Оставиха го две години да си тренира и да загрява край страничната линия. Не може да продължава това положение с Валери Божинов“, каза Стоилов.

„Славчев е добро име за българския футбол, но в последната година и половина – две не успя да развие потенциала си. За Хубчев може би има вина създалата се ситуация, в която бе изпаднал клуба. Има повече хора на една и съща позиция, а аз нямам нужда от много хора. Искам да им благодаря от мое име за това, което са направенТова е мое лично спортно-техническо решение. Надявам се да си намерят по-добри отбори“, допълни още Стоилов.

„Надявам се, че ще бъдат максимално коректни с клуба. Трябва да го покажат на дела“, допълни още треньорът.

 

Leave a reply