2020

Стадионът в Азербайджан ще приема зрители за мачовете от Евро 2020 на 50%

Оперативният щаб, който отговаря за Европейското първенство по футбол към Министерския съвет в Азербайджан, е изпратил информация в УЕФА, че стадионът ще приеме мачове от Евро 2020 при 50 процента запълнен капацитет. Информацията е на пресслужбата на местната футболна федерация.

Азербайджан ще приеме мачове на отложеното за това лято Евро 2020 на своя Олимпийски стадион, чийто капацитет е 69 870 души. Ако се спазят протоколите и изискванията във връзка с коронавируса, това означава на мачовете там да присъстват 34 900 зрители. Страната е готова да приеме и чуждестранни фенове за трите мача в груповата фаза и един четвъртфинал, каквито са плановете там. В Баку ще се играят мачовете Уелс- Швейцария, Турция- Уелс, както и Швейцария- Турция и един от втория етап на елиминациите.

По-рано днес и Санкт Петербург чрез своята градска управа обяви, че на стадиона за Евро 2020 също ще запълни 50 процента от местата. Европейското първенство беше отложено с една година заради пандемията от коронавирус, а все още не всички градове са сигурни, че ще могат да бъдат добри домакини.

Leave a reply