Спортният директор на Борусия: Халанд няма да ходи никъде

През миналата седмица известният агент Мино Райола, който представлява звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд, загатна за евентуалното бъдеще на нападателя, като заяви, че могат да си позволят не повече от десетина клуба света.

Нападателят на „жълто-черните“ продължава да вкарва гол след гол и интереса на всички най-големи тимове е съсредоточен върху него все повече, макар повечето медии да информират, че от Борусия по-скоро ще бъдат склонни да се разделят с другата си голяма звезда – Джейдън Санчо, за да могат да задържат поне още година норвежеца.

Все пак, една солидна във финансово отношение оферта ще бъде сериозно изкушение за германския клуб, особено на фона на пандемията и финансовите загуби.

Спортният директор на клуба Михаел Цорк отговори на агента и даде гледната точка на Борусия в ситуацията.

„Ясно е, че Халанд няма да избере кой да е клуб след времето си в Дортмунд. Аз не мога да посоча десет клуба, а Райола трябва да прави такива твърдения от време на време, това е нормално. Щастливи сме, че Ерлинг е при нас, бележи голове и доказва колко е ценен. Мога да кажа, че ние продължаваме по нашия план свързан с него и смятам, че той се чувства много комфортно при нас“, заяви Цорк.

Според медиите в Европа сериозен интерес към Халанд провяват Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси. По-рано „Daily Mail“ пък разкри всички десет клуба, които се интересуват от 20-годиншия нападател.

 

 

Leave a reply