spartak varna

Спартак Варна прахоса куп положения и не би Марек

Спартак Варна и Марек не успяха да се победят в първи двубой от пролетния полусезон на Втора лига, завършвайки при резултат 0:0. Водачите във второто ниво на футбола имаха редица положения, но в крайна сметка не успяха да пробият защитата на Марек.

Началните минути представиха сравнително високо темпо, разменяйки по един доста неточен удар и към двете врати. В 22-а минута Янко Андреев пробва шут от въздуха, но над вратата.

В 25-а минута Митев се оказа на стрелкова позиция, но вратарят на дупничани Младенов скъси ъгъла и спаси. Само четивири минути по-късно Михалков излезе на стрелкова позиция, но Нисторов парира добре. В добавеното време на първата част Бабалиев се размина с чудесно центриране от левия фланг.

В 51-а минута Архан Исуф центрира остро, но играч на Марек успя да избие в ключовия момент в ъглов удар. В тези минути варненци доминираха и 4 минути по-късно Бабалиев направи сериозен пропуск от близка дистанция.

В 61-а минута Цветан Илиев пропусна от 20 метра, а Петър Патев не успя да нацели вратата минута по-късно. Канондата от удари продължи, но голът така и не идваше.

В 74-ата минута Димитър Владимиров насочи добър удар към близкия ъгъл на вратата на Спартак. Нисторов обаче внимаваше и отрази. В последните секунди домакините отново принудиха вратаря на Марек Младенов да избива. До попадение обаче така и не се стигна във Варна.

Leave a reply