райола ерлинг холанд

Сложните финансови изисквания на Мино Райола държат Холанд далече от Реал Мадрид

Преди края на април Ерлинг Холанд ще обяви своето решение относно следващата си дестинация. Манчестър Сити и Реал Мадрид на този етап изглеждат като основните кандидати за неговия подпис, въпреки че си струва да не забравяме Пари Сен Жермен и Барселона.

През последните няколко седмици агентът на Холанд – Мино Райола активира финалния търг, като удвои прекомерните си изисквания и точно това е една от големите пречки, които „кралският“ клуб вижда в реализирането на операцията.

В допълнение към стратосферната заплата, която Райола иска за своя играч (30 милиона евро нето на година), някои от условията, свързани с трансферни бонуси и форми на плащане, предложени от италианеца, се считат за недопустими от ръководните фактори в Реал Мадрид.

Освен това на „Сантиаго Бернабеу“ имат някои сериозни съмнения относно физическото състояние на нападател, тъй като той е претърпял 14 наранявания само на 21 години (три през този сезон).

В Реал Мадрид е съвсем нормално да бъдат обезпокоени от травмите на Холанд, като се има предвид негативният опит, който „кралете“ натрупаха през последните години с Гарет Бейл и Еден Азар. В „белия“ клуб знаят, че не могат да си позволят трети неуспешен звезден трансфер поради тази причина.

Leave a reply