Симоне Индзаги призна: Далеч сме от класата на Байерн

Треньорът на Лацио Симоне Индзаги призна класата на Байерн след загубата с 1:2 от баварците в реванша от осминафиналите в Шампионската лига между двата тима. “След загубата с 1:4 у дома имаше опасност да пострадаме сериозно в реванша, ако не бяхме подходили с правилната нагласа. Бих казал, че играхме добре и напускаме турнира с високо вдигнати глави. В групата не загубихме нито един мач. Съжаляваме само за това 1:4 от Байерн в Рим, но днес се справихме доста по-добре срещу шампиона на Европа”, каза Индзаги.

“Знаехме, че има отбори, с които просто не можем да се мерим на този етап и Байерн е един от тях. Целта ни беше да се класираме за директните елиминации и го постигнахме. Байерн е на възможно най-високото ниво. Би било хубаво да се доближим до тях, но не трябва да забравяме, че Лацио беше извън Шампионската лига 13 години, а от 20 не беше преминавал груповата фаза. В този смисъл, направихме голям скок”, звая той.

“Нормално беше някои от футболистите да получат почивка, защото програмата ни е много натоварена и умората се усеща. Играем през три дни и ротациите са неизбежни. Като цяло имаме по-голям и по-балансиран състав от предишните сезони. Сега важното е да прогресираме по отношение на постоянството”, добави бишият нападател.

Leave a reply