чеферин 2

Шефът на УЕФА съдействал за извеждането от Украйна на повечето чуждестранни футболисти

Бившият футболист на ЦСКА Жуниор Мораес заяви, че лично президентът на УЕФА Александър Чеферин е съдействал за извеждането от Украйна на повечето чуждестранни футболисти на Шахтьор Донецк и Динамо Киев.

Всички те и семействата им са били откарани от Киев до молдовската граница. Оттам те са били взети и настанени в базата на националния отбор на Молдова във „Вадул луй Вод“ край Кишинев, след което с автобус на националния тим на Румъния са прехвърлени в северната ни съседка.

„Искам специално да благодаря на г-н Чеферин, който организира всичко по евакуацията ни от Киев, случила се в последния възможен момент. От петък вечер до събота той ми звънеше и ми пращаше съобщения, опитвайки се да намери безопасни пътища за нашето преминаване. Г-н Чеферин, много ви благодаря за това“, сподели Мораес.

„Никога не съм си представял, че ще преживея такова нещо, каквото видях през последните 4 дни – добави нападателят.  Все едно бях във филм на ужасите, защото не съм допускал, че ще живея във военно време. Най-тежкото нещо беше да стоим всички в една стая, понякога дори без светлина, опитвайки се да успокояваме 70 човека, които се намирахме вътре. Хората изпадаха в паника, страхуваха се, бяха под изключителен стрес. Това беше най-тежкият момент от живота ми“, добави той.

„Също така бих искал да благодаря на футболните федерации на Молдова, Румъния и Украйна, които също работиха заедно, за да можем ние да се завърнем по домовете си“, разказва Жуниор Мораес.

Leave a reply