Северна Македония е първият елиминиран отбор от Евро 2020

Дебютантът на Европейско първенство Северна Македония официално е първият елиминиран отбор от надпреварата. Това стана ясно след изиграването на двата мача в група С вчера.

Македонците загубиха от Украйна с 1:2, а в същото време Нидерландия се справи срещу Австрия с 2:0. По този начин „лалетата“ се класираха за елиминациите, но за сметка на това западната ни съседка със сигурност няма да продължи участие в надпреварата независимо от резултата в последната среща.

Северна Македония заема четвърто място в групата без спечелена точка. Отборите на Австрия и Украйна имат по 3 точки и пряк мач в последния трети кръг. Независимо от резултата в тази среща и дори с победа на Северна Македония над Нидерландия класирането за македонците няма да се промени, тъй като те са с по-лоши показатели в преките двубои както срещу Австрия, така и срещу Украйна.

На това издание на Европейското първенство има възможност да елиминациите да се класират и отборите заели трето място, но Северна Македония няма как да стигне до тази позиция.

До момента сигурни участници в елиминационната фаза са отборите на Нидерландия и Италия.

Leave a reply