саутгейт

Саутгейт: В състава си имаме шампиони, които знаят как се печелят трофеи

Националният селекционер на Англия Гарет Саутгейт коментира предстоящия мач от 1/2-финалите на Европейското първенство срещу Дания. Той бе категоричен, че футболистите му са пределно мотивирани да победят в срещата и да се класират за финала. Саутгейт също така сподели, че в отбора му има шампиони, които знаят как се печелят трофеи.

“Вече се справихме с толкова неприятности, преодоляхме много бариери. Чувствам, че играчите възприемат този мач като поредното предизвикателство. Няма да бъдем напълно удовлетворени, ако спрем дотук. Когато преди три години играхме полуфинал на Мондиал 2018 имахме усещането, че сме извървяли огромен път”.

“Сега повторихме това постижение, но то няма да е достатъчно, за да се задоволи този отбор. Това е добър знак. Готови сме за следващата крачка, играчите са въодушевени от това предизвикателство. Някои мачове протичат доста специфично, това вече се видя. Но момчетата ще бъдат готови. Имаме шампиони в състава си, които знаят как се печелят трофеи и са уверени”, каза Саутгейт.

Англия излиза срещу Дания в сряда от 22:00 часа на стадион “Уембли” в Лондон.

Leave a reply