Решаваща седмица за Ван Дайк

Завръщането на Върджил ван Дайк се превърна в точка на конфронтация между Юрген Клоп и Франк де Бур. Мениджърът на Ливърпул смята, че централният защитник все още не е готов да се завърне в игра, докато нидерландският треньор притиска футболиста, за да вземе решение дали ще бъде готов да играе на Европейското първенство.

Според информация на „ESPN“, Де Бур е поставил ултиматум на Ван Дайк, който ще трябва да вземе решение дали ще играе на Евро 2020 до края на тази седмица.

Де Бур предстои да проведе телефонен разговор с Ван Дайк до края на седмицата, за да се изясни дали защитникът ще може да играе на Европейското първенство.

„Мисля, че той трябва да реши. Това е неговата кариера. Предполагам, че е поставен пред дилема“, сподели Де Бур пред „ESPN“.

Мнението на Де Бур контрастира с това на Клоп, който наскоро увери, че Ван Дайк няма как да се възстанови навреме, за да играе на Европейското първенство.

Ван Дайк претърпя операция на коляното през октомври, след като скъса кръстни връзки. Към този момент той все още не е подновил тренировки.

Leave a reply